DRU Metro 100XTU gaspejs MED CV-GLAS – 3 sider
Tekniske specifikationer
Energieffektivitetsklasse | B |
Brændsel | Til flaskegas |
Røgkanal Ø (mm) | 200/130 |
Effektivitet | 83,3% |
Burner | Vario Burner |
Vægt (kg) | 145 |
Kan ses i butikken? | Nej |
kr. 68.395,00 Original price was: kr. 68.395,00.kr. 50.000,00Current price is: kr. 50.000,00.
- Med cv-glas
- Gas: Flaskegas
- Energiklasse: B
- Flammetype: Vario Burner
DRU Metro 100XTU gaspejs med 3 sider og med CV-glas
DRU Metro 100XTU er en smuk pejs med masser af indkig til flammerne.
CV betyder Clear View – klar indkig. Dvs. man har et bedre indkig til flammerne, også på dage med meget lys i rummet.
Denne pejs har Vario Burner, som betyder at ilden brænder i zig-zag og fylder mere i brændkammeret. Dette er absolut en af de flotteste brændere.
Mål:
Højde: Min 81,5cm og max 83,5cm.
Denne ovn har justerbare fødder (min og max) Men kan sættes i den højde man ønsker, man skal blot lave en ramme af gasbeton, til at placere ovnen på og så bygger man op omkring pejsen bagefter.
Bredde: 139,2cm inkl. ramme
Dybde: 43,4cm inkl. rammen
Glasmålene:
De to store måler 41cm i højden x 100cm i bredden og det i enden måler 41cm i højden og 32cm i bredden.
Installation og service af gaspejse skal foretages af en VVS-installatør med gascertifikat
En gaspejs skal bruge balanceret aftræk
Når man installerer det balancerede aftræk, skal den første meters aftræksrør gå lodret op inden den begynder at knække eller bøje (dette er hvis man skal have den ud af væggen eller hvis den skal ændre kurs i det lodrette aftræk). Den første meter regnes fra toppen af din gaspejs. Du skal ligeledes være opmærksom på, at der er særlige afstandskrav fra aftrækket og til brændbart materiale.
På toppen/for enden af det balancerede aftræk, sættes en terminal, den sikrer at ind- og udsugningsluften ikke blandes.
Aftrækkets udvendige udtag må ikke placeres lavere en 2 meter over terræn.
Alle gaspejs-installationer skal være forsynet med en målestuds – enten selve gaspejsen eller på det balancerede aftræk, nogle gaspejse har målepunkter på selve pejsen. Målestudsen skal være let tilgængelig for den tekniker, der skal teste gaspejsens røggasser. Dette stykke rør med målepunkterne, kan med fordel placeres, så det passer ved en konvektionsrist.
Regler ved opbevaring af gasflaske indendørs:
Opbevar aldrig dine gasflasker i en kælder eller under terræn, så kommer gassen ikke frem til gaspejsen.
Opbevar altid dine gasflasker stående
Gasflasker skal beskyttes mod varme. Så denne må ikke placeres tæt på pejsen.
Du må ikke opbevare gasflasker, der er større end 11 kilo indendørs
Du må gerne placere din gasflaske udendørs.
Godkendelse og certificering
Når en gaspejs er færdiginstalleret, skal den godkendes. VVS-firmaet skal skrive under på, at installationen af gas er udført korrekt. Hvis din gaspejs kører på naturgas, skal dit naturgasselskab godkende installationen.
Sikkerhedsstyrelsen, herunder det nationale gasreglement, opsætter en række krav, regler og procedurer, som skal overholdes i forbindelse med installation af gaspejsen og aftræk. Disse opdateres med jævne mellemrum, hvilket er én af årsagerne til, at gaspejse kun må installeres af autoriserede gasinstallatører. Reglerne afhænger blandt andet af, hvilken type pejs du skal have installeret. Der er regler for gastype, opbevaring, aftræk mv. Kontakt din lokale VVS-installatør med gascertifikat for mere information.
Opbygning omkring gaspejsen:
Gaspejse skal typisk “pakkes ind” efter de er monteret og efter at aftræk er monteret. I sådanne tilfælde skal der anvendes ikke-brændbare materialer. Der kan eksempelvis anvendes gasbeton, skamotec plader, mursten eller lignende. Uanset hvad, anbefaler vi aldrig gips, uagtet hvilken slags gips. Alt gips kan brænde, det er kun et spørgsmål om tiden for hvornår det brænder. Der må i øvrigt ikke opsættes isolering rundt omkring pejsen og der må selvfølgelig heller ikke laves et skelet om pejsen af træ. De præcise afstande til brændbart, står typisk på producentens hjemmeside og/eller i opsætningsmanualen.
En gaspejs giver varme og alt bliver varmt, både pejsen, aftrækket og det den er bygget op i. Derfor er det også vigtigt at man laver et ekstra loft, så varmen ikke kan stige op til trælofter eller trækonstruktion. Husk også at der skal være konvektionsriste for oven og en inspektionslem eller en konvektionsrist, med adgang til teknikken for neden, alt efter hvad producenten forlanger.
Dru har en inspektionslem i hvid og Rais har en konvektionsris med udtræk i sort og hvid.