Montering af brændeovn

Montering af brændeovn 

Hvis du skal have monteret en brændeovn derhjemme, er det vigtigt, at du forhører dig hos eksperter. I princippet kan du selv stå for montering af brændeovn, men hvis du vil være sikker på, at det bliver gjort efter bogen, så kan det være en rigtig god idé at få en kvalificeret og autoriseret fagmand til at gøre det. Der er nemlig rigtig mange regler inden for opsætning af brændeovne, de ændre sig af og til, så man skal passe på hvad men finder rundt omkring på nettet. Meget af det der står på nettet er gamle regler. Det er vigtigt man både har styr på afstande fra brændeovnen og fra røgrør.

En brændeovn der skal godkendes skal have en prøvningsattest hvor der står OGC, hvis du er ude i at købe en brugt ovn, så skal du være opmærksom på dette. Hvis der ikke står noget om OGC, så er det ikke en gyldig prøvningsattest og skorstensfejeren kassere ovnen.

Jysk Pejsecenter er eksperter i montering af alle ovne. 

Når det kommer til montering af ovne, uanset om det er brændeovn, pejseindsats eller pilleovne så klare Jysk Pejsecenter det til UG. Med base i Vejle kører ejeren Erik ud sammen med montøren Henrik for montere din ovn. Erik har over 25 års erfaring med at montere brændeovne og sammen med makkeren Henrik danner de et ekspertteam, der kan hjælpe med alt inden for ovne og monteringen af dem.  

Selvom alle i princippet kan montere en brændeovn, så er det ikke alle, der kan gøre det med samme faglige baggrund og ekspertise som Erik og Henrik. Med uddannelser bag sig fra Teknologisk Institut, hvor de begge har taget kurser i, hvordan man installerer aftræk til private boliger, så finder du ikke bedre på markedet. Samtidig er de forankrede i den jyske muld og går til hver opgave med grundighed og ydmyghed. 

Samtidig holder de sig stærkt opdaterede på, hvad der rører sig på markedet inden for både ovne, men også regler. Det er en vigtig del i det at have med denne branche at gøre. Derfor er de også klar på service af pilleovne, rengøring og gennemtjek. Hvis du skal have stålforing i din skorsten, så klarer de også den. En stålforing hjælper på trækket i din brændeovn. 

Selvom deres ekspertise ligger hos ovnene til træ og piller, så anerkender de også at gaspejse er stærkt på vej frem. Ikke nok med at du kan finde gaspejse i deres butik, du kan også høre meget mere om dem og monteringen af dem.

Gør brug af en autoriseret fagmand 

Når du er på udkig efter din nye brændeovn, pejseindsats, pilleovn osv. så er vigtigt at du gør dig nogle tanker om, hvor vigtigt det er for dig at kunne få hjælp og reservedele i mange år frem. Hos Jysk Pejsecenter, sælger vi kun ovne af kvalitet og hvor du er sikret dig reservedele i rigtig, rigtig mange år ud i fremtiden. Det er meget vigtig for os at vi kan sikre vores kunder, at de kan bruge deres ovn i mange år.