Stålforing og røgsugere

Stålforing hvorfor?

Hvis man er på udkig efter en ny brændeovn eller pejseindsats og har en ældre muret skorsten, kan det ofte være nødvendigt at sætte en stålforing i, hvis man ikke har isokern eller ikke har den rette størrelse isokern (se forklaring på isokern længere nede). Det skyldes, at den eksisterende skorsten ikke kan skabe det nødvendige træk hurtigt nok og for at undgå kondensproblemer, hvor en muret skorsten står og er fugtig for oven og derved kan frostsprænge om vinteren..

En stålforing er simpelthen et stålrør der bliver sat ind i din murede skorsten, der bliver lagt en dækplade for oven, den dækker af så det ikke regner ned ved siden af stålforingsrøret. Der kommer også en hætte på din skorsten.

Er der en åben pejs i dit hus og det er der du gerne vil have en pejseindsats sat i, så skal der en stålforing i... typisk hedder hullet i skorstenen 24x24cm og det kommer aldrig til at fungere med en ny ovn, hvis ikke der kommer en stålforing i...

En stålforing bruger kun cirka 1/20 varmeenergi på at blive varm i forhold til en muret skorsten. Det betyder, at stålforingen bliver meget hurtigere varm end den murede skorsten, hvorved trækket i skorstenen etableres hurtigt – det er specielt en fordel ved nye brændeovne og med en pejseindsats, som ofte har problemer med trækket i opstartsfasen. De moderne og miljøvenlige brændeovne og pejseindsatse afgiver koldere røggasser end tidligere, da det er ensbetydende med højere virkningsgrad. Det betyder dog også, at temperaturen i skorstenen derved bliver lavere, hvorved trækket formindskes.

Har jeg isokern i min skorsten?

En isokern ligner lidt en blanding af cement og leca, som er sat på indersiden af skorstenen. Du har en renselem hvor du kan komme ind og så vil det være en rigtig god ide at måle størrelsen på skorstenen indvendig (uanset om du har isokern eller ikke) Størrelsen må ikke være større end 18cm på din isokern – for så er det der man anbefaler en stålforing. Hvis du har en isokern der er firkantet og måler 15x24cm – så kan der i de fleste tilfælde også komme stålforing i der.

Så inden du kommer ind til os vil det være dejligt hvis du har målt:
Højde på din skorsten (ca. mål) – fra bund til top
Størrelsen på indvendige hul (gennem renselemmen)

Og ta gerne nogle billeder af skorstenen på alle etager

Monteringen af en stålforing er fradragsberettiget, da det er en miljøforbedring.

Røgsugere

BlueChimney røgsuger

BlueChimneys røgsuger passer som standard på de fleste skorstene – både til muret skorsten og stålskorsten. 

Røgen trækkes op gennem skorstenen ved hjælp af et indirekte sug, som samtidig blander røgen op med udendørsluft. Man undgår et for kraftigt sug, som trækker varmen ud af brændeovnen og ødelægger den gode brændselsøkonomi. Du får altså bedre træk i skorstenen med en røgsuger.

Med et godt skorstenstræk udvikler ilden sig hurtigere og giver hurtigere en højere temperatur. Det medfører mindre røg fra skorstenen i stue og udenfor… dvs. mindre forurening.

BlueChimney har en 24V svagstrømsmotor, der bruger meget lidt strøm og kræver ikke jordtilslutning. Har man adgang til en almindelig stikkontakt, er det ikke nødvendigt med besøg af en elektriker.

Exodraft røgsuger

Ved at installere en Exodraft-røgsuger på din skorsten opnår du nem og hurtig optænding uden en tilsodet ovn. Og med fjernbetjeningen i hånden vil du være i stand til at styre den fra din lænestol. Således opnår du den fulde fornøjelse af din brændeovn uden nogen af ulemperne.

Der er altså rigtigt mange gode grunde til at købe en røgsuger. Lige fra komfort ved optænding, til et åbenlyst svar omkring sundhed. Du får mere varme ud af dit brænde og ikke mindst vil man kunne få langt mere glæde ud af sin brændeovn ved blot at have en røgsuger. Exodrafts røgsugere findes i forskellige størrelser, så de passer til din skorsten.

Røgsuger & Røggassuger

Har du brug for en røgsuger, så kan du ringe til Erik på 75722693, så kan I sammen finde den rigtige størrelse og finde ud af hvad netop du har behov for.