Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Stålskorsten

Montering af stålskorsten

Jysk Pejsecenter er selvfølgelig også helt inde i montering af stålskorstene og reglerne omkring skorstene. Uanset om det er en ny skorsten der skal monteres sammen med en ny ovn, om det er en gammel skorsten der skal skiftes ud eller om det er en skorsten der sidder ude på husets facade, så klare vi det hele.

Bemærk ny skorsten = nye regler… Dvs. der er andre afstandskrav end der har været førhen, så der skal måske noget andet skorsten til, måske skal der et halvisoleret skorstens rør til nede i stuen. Hvis du har en trævæg og afstanden ikke overholder de 45cm mellem rør og væg, så skal der en halvisoleret del på, fordi det netop er nye regler der gælder, når det gamle bliver taget ned.

Har du en muret skorsten, der er ved at være porøs i den del over taget, så kan man lave den del om til stålskorsten og bibeholde resten af den muret skorsten, ned gennem huset. Det gør man ved at man piller skorstenen ned til under tagfladen, nogle steder er det nødvendigt med stålforing ned gennem resten af skorstenen, men ellers sætter men den isolerede del af skorstenen, på en konsol og laver den i den højde den skal være, så det kun er stålskorstenen man ser oven over taget. Dette er en super god løsning, da mange muret skorstene i ældre huse er begyndt at blive dårlige.

Hvis du skal bruge en ny skorsten, så kan du tage billeder af den gamle (ude fra og inde fra), billeder hvor man kan se tagfladens hældning og hvor højt skorstenen går op. Hvis du har mulighed for det så vil det også være perfekt med mål på længden af skorstenen og gerne lofthøjden i det rum din brændeovn står i (hvis skorstenen går gennem flere etager, så kan du også tage mål af højden der). Det vil hjælpe os rigtig meget med en prissætning af en ny skorsten til dig, så du tager bare det hele med ind i butikken og viser os, eller sender en mail på info@jyskpejsecenter.dk 

Krav og regler for skorsten

Krav til skorsten
regler for skorsten

Vi monterer i og omkring:

Vejle, Horsens, Juelsminde, Fredericia, Middelfart, Kolding og Billund

Ring til os eller besøg os i butikken – så hjælper vi dig på vej

VI HOLDER

SOMMERLUKKET I UGE 30

Vi er tilbage mandag d. 29 juli ✨