I mere end hundrede år har Morsø bændeovne været kilden til opvarmning af virksomheder og private hjem. Udvikling og innovation har altid været en drivkraft, hvilket givet er årsagen til virksomheden placering, som en af de fremmeste indenfor design og produktion af brændeovne med høj ydeevne og lav miljøbelastning.

Grill

Morsø Grill 71

Morsø Grillen har en rist fremstillet af solidt emaljeret støbejern, som har nogle helt uovertrufne egenskaber til grillning.

Støbejern har en speciel overflade med utallige små porer, som kan optage fedt- og smagsstofferne fra bøffen. Herved opnås den helt rigtige effekt, nemlig at bøffen bliver stegt i sit eget fedt. Med riste af glat rustfrit stål sker der i stedet det, at fedtet glider af, så bøffen ikke bliver stegt, men ristet.

Morsøs støbejernsriste er emaljerede og har derfor en meget stærkt og rengøringsvenlig overflade. Men emaljeringen er udført på en sådan måde, at støbejernets evne til at optage fedt- og smagsstofferne ikke bliver ødelagt, og risten er derfor helt ideel til grillstegning.

Teknisk information
Justerbar grillrist (4 positioner)
Justerbar stativ, matsort lakeret
Gryde og rist i matsort, emaljeret støbejern
Læskærm er fremstillet af aluminiumsplade

Klassiske ovne

2b classic

Morsø 2B-Classic er en ægte klassisk brændeovn, som i forskellige versioner har været i produktion i mere end 70 år.

En praktisk og klassisk brændeovn Støbejernsbrændeovnen er stadig meget efterspurgt og kan med sit lange brændkammer tage brændestykker på helt op til 45 cm. Brændeovnen er en stråleovn, der er forsynet med rystesystem, askehylde og askeskuffe, og træ og træbriketter kan anvendes som brændsel.
Morsø 2B-Classic er, som de fleste andre Morsø brændeovne, godkendt efter de skrappeste miljøkrav i verden.
Morsø’s karakteristiske 2B-Classic med strålevarme er stadig en efterspurgt serie. Det lange brændkammer kendetegnes ved, at det kan tage op til 45 cm brændestykker. Brændeovnen kan opvarme op til 150 m2.

Teknisk information
Drifteffekt6-10 kw
Opvarmer90-150 m2
Højde1090 mm
Bredde328 mm
Dybde718 mm
Brændelængde45 cm

2b standard

Den originale skov-brændeovn fra Morsø Morsø har relanceret den klassiske støbejernsbrændeovn 2B Standard. Modellen, som blev kaldt ”Skovovn”, er næsten identisk med den oprindelige udgave fra 30erne med sit aflange, rummelige brændkammer, der kan tage brændestykker på op til 45 cm’s længde. Den nye udgave har glaslåge og er udstyret med den nyeste forbrændingsteknologi, som alle øvrige Morsø brændeovne. Brændeovnen er beregnet til fyring med træ og briketter og kan opvarme op til 90 m2.

Teknisk information
Drifteffekt3-6 kw
Opvarmer45 -90 m2
Højde708 mm
Bredde365 mm
Dybde718 mm
Brændelængde45 cm

Morsø 1126

Brændeovn med stor ydeevne Morsø 1126 er en videreudvikling af den populære brændeovns-klassiker 1124, der er tegnet af Nykøbing Mors arkitekten Fister Bang.En populær klassiker, der nu er udstyret med kold håndtag og sodfri glaslåge. Model 1126 har stor ydeevne og er en af Morsøs største konvektionsovne. Brændeovnen har rysterist, askehylde og askeskuffe, som gør det nemt af fjerne asken. Ovnen kan anvende træ og træbriketter.

Teknisk information
Drifteffekt5-10 kw
Opvarmer75-150 m2
Højde860 mm
Bredde570 mm
Dybde560 mm
Brændelængde35 cm

Morsø 1412

Brændeovnen fra barndommen med ny teknologi Med tanke på miljøet og for at leve op til verdens strengeste miljøkrav har Morsø nu forbedret forbrændingsteknikken betydeligt på den velkendte og klassiske stråleovn. I brændkammeret er indsat et ekstra selvregulerende kammer, som gennem en række huller tilfører ekstra luft øverst i brændeovnen – i toppen af bålet. Denne ekstra forbrænding sørger for at skadelige partikler og eventuelt overskydende gasser, som ellers ville slippe ud i naturen, afbrændes.
Morsø 1412 er meget hurtig og effektiv at fyre op i. Ovnen fra barndommen er stadigvæk dekoreret med Morsø’s klassiske egernmotiv på siderne.

Brændeovn med stor glasdør Morsø 1412 er en lille universal støbejernsovne, som kan anvendes til træfyring. Brændeovnen er en kraftfuld varmekilde, som er meget hurtig at fyre op i, og den opvarmer op til 75 m2 boligareal. Brændeovnen er perfekt til mindre boliger, fritidshuse og lignende, hvor behovet for opvarmning ikke er for stort.
Glasset holdes rent med rudeskyl Morsø 1412 er udstyret med rysterist, askehylde og askeskuffe, som gør det nemt at fjerne aske og rengøre brændeeovnen. Morsø’s forbrændingssystem med rudeskyl sikrer, at glasset altid er rent ved korrekt fyring.

Teknisk information
Drifteffekt3-5 kw
Opvarmer45 -75 m2
Højde703 mm
Bredde388 mm
Dybde438 mm
Brændelængde25 cm

Morsø 1442

Brændeovn fra barndommen med ny teknologi og konvektion Også i Morsø 1442 er forbrændingsteknikken unik og lever op til de strengeste miljøkrav. Samtidig er den med konvektion, og samlet set forsynet med den nyeste teknologi indenfor brændeovne. Brændeovnen fra barndommen Morsø 1442 fås både med egernmotiv og med ribbede sider.

Brændeovne med unik varmefordeling Konvektionsprincippet betyder, at ovnen hurtigt fordeler en jævn varme i rummet. Brændeovnens størrelse gør den meget velegnet til mindre opvarmningsbehov, små boliger og fritidshuse, således at både brændsel og ovn udnyttes optimalt. Der er ingen strålevarme fra ovnen og den kræver derfor ikke stor afstand til møbler. Morsø 1442 er en kraftfuld varmekilde, som kan opvarme op til 75 m2 boligareal.
Brændeovnen er udstyret med rysterist, askehylde og askeskuffe, som gør det nemt at fjerne aske og rengøre ovnen. Morsø’s forbrændings-system med rudeskyl sikrer, at glasset altid er rent ved korrekt fyring. Morsø 1442 kan bruge træ og træbriketter som brændsel.

Teknisk information
Drifteffekt3-5 kw
Opvarmer45 -75 m2
Højde715 mm
Bredde435 mm
Dybde438 mm
Brændelængde25 cm

Morsø 1446

Det nye designmæssige udtryk på 1400-serien kommer tydeligt frem på Morsø 1446, som er en konvektionsovn. Det betyder, at varmen fordeles optimalt. Ovnen kan opvarme op til 75 m2 og er med sine 4 kW ideel til fx et sommerhus eller et lavenergihus. Denne fornyede klassiker er Svanemærket.
Alle de nye ovne i 1400-serien kan købes i udvalgte byggemarkeder og pejsecentre over hele landet.

Teknisk information
Drifteffekt2-5 kw
Opvarmer30 -75 m2
Højde715 mm
Bredde425 mm
Dybde395 mm
Brændelængde28 cm

Morsø 1448

På de nye modeller af 1400-serien er den kompakte form er bevaret, men linjerne er blevet moderne, stramme og enkle. Morsø 1448 har en stor glasdør, der understreger det nye design og giver udtrykket lethed.
Alle de nye ovne i 1400-serien kan købes i udvalgte byggemarkeder og pejsecentre over hele landet.

Teknisk information
Drifteffekt2-5 kw
Opvarmer30 -75 m2
Højde715 mm
Bredde425 mm
Dybde404 mm
Brændelængde28 cm

Morsø 1452

Den lille brændeovn med dekorativ fedtsten Morsø 1452 er en stråleovn med fedtstenssider og top, som holder længe på varmen. 1452 er også udstyret med den seneste forbrændingsteknik og lever derfor op til de strengeste miljøkrav i verden.

Brændeovn med stor glasdør Morsø 1452 er en lille støbejernsovn, som kan anvendes til træfyring. Ovnen er en kraftfuld varmekilde, der er meget hurtig at tænde op i, og den varmer op til 75m2 boligareal. Ovnen er perfekt til mindre boliger, sommerhuse og lignende, hvor varmebehovet ikke er så stort.

Glasset i brændeovnen holdes rent med rudeskyl Morsø 1452 er udstyret med rysterist, askehylde og askeskuffe, som gør det nemt at fjerne aske og rengøre brændeovnen. Morsø’s forbrændingssystem med rudeskyl sikrer, at glasset altid er rent ved korrekt fyring.

Teknisk information
Drifteffekt3-5 kw
Opvarmer45 -75 m2
Højde785 mm
Bredde515 mm
Dybde435 mm
Brændelængde25 cm

Morsø 2140

Morsøs 2140 ovn er tegnet af designeren Robin Levien fra det kendte engelske designfirma Queensbury, Hunt & Levien (London). 2140 er en konvektionsovn, som findes med egernmotiv.

Brændeovn med ekstra bredde og store ruder Morsø 2140 støbejernsbrændeovn er velegnet som boligens primære varmekilde. Brændeovnen har et ekstra bredt brændkammer, som betyder at der kan bruges store brændestykker. Lågerne er udstyret med store

glasruder, som giver et flot udsyn til ilden. Morsø’s forbrændingssystem med rudeskyl sikrer, at glasset altid er rent ved korrekt fyring.
Effektiv brændeovn Ovnen er udstyret med rysterist, askehylde og askeskuffe, som gør det nemt at fjerne aske og rengøre ovnen. Ovnen er velegnet til både træ og briketter, og ved effektiv fyring kan den opvarme op til 120 m2 boligareal.

Teknisk information
Drifteffekt4-8 kw
Opvarmer60-120 m2
Højde805 mm
Bredde570 mm
Dybde490 mm
Brændelængde40 cm

Morsø 3142

Morsø 3142 er en konvektionsovn med et brændkammer, der kan rumme brændelængder op til 30 cm brænde. Ovnen kan leveres med helt glatte sider eller med det klassiske egernmotiv.

Brændeovn med tradition og fornyelse Morsø 3142 viderefører det bedste fra det klassiske Morsø-design, men den har fået nye former og er bygget efter de allernyeste forbrændings-principper.

Effektiv og miljøvenlig brændeovn Morsø 3142 er udstyret med både rysterist, askehylde og askeskuffe, som gør det nemt at fjerne aske og rengøre ovnene. 3142 er bygget efter de nyeste forbrændingsprincipper med tertiær lufttilførsel, som opfylder de strengeste miljøkrav, og der kan fyres op med både træ og træbriketter i 3142. Brændeovnen er velegnet til at opvarme 45-90 m2

Teknisk information
Drifteffekt3-6 kw
Opvarmer45-90 m2
Højde739 mm
Bredde514 mm
Dybde512 mm
Brændelængde30 cm

Morsø 3440

Morsø 3440 er en konvektionsovn, som findes både med det kendte egernmotiv på siden og med helt glatte sider.

Brændeovn med miljøvenlig opvarmning Morsø 3440 er en veludstyret støbejernsbrændeovn med et avanceret forbrændingssystem med tilførsel af tertiær luft, der giver optimal styring af forbrændingsprocessen. I kraft af den velafbalancerede lufttilførsel afbrændes alle de frigivne gasser, og det betyder at brændeovnene lever op til selv de strengeste miljøkrav.

Brændeovn – let at rengøre Ovnen er udstyret med rysterist, askehylde og askeskuffe, der gør det nemt at fjerne aske og rengøre ovnen. Det store ovnglas holdes rent ved hjælp af det såkaldte rudeskyl. Den sekundære lufttilførsel til forbrændingen presses ned over glasset, og holder det rent. Hermed sikres et flot udsyn ind til ilden. Morsø 3440 kan fyres med både træ og briketter. Brændeovnen kan opvarme op til 105 m2.

Teknisk information
Drifteffekt4-7 kw
Opvarmer60 -105 m2
Højde739 mm
Bredde554 mm
Dybde490 mm
Brændelængde36 cm

Morsø 7644

Brændeovn med Reddot Design Award

Den smukke brændovn med fødder – om ovnen fortæller Monica Ritterband: ”Jeg var optaget af tanken om de gamle brændeovne og kakkelovne som stod på løvefødder. Jeg ville lave en moderne gendigtning”. Ovnen har en smuk formgivning med de runde feminine overgange og den meget store glasrude. Forneden er ovnen ligeledes designet med en praktisk skuffe. Design og støbejern i harmoni.

Brændeovn med kunst og funktion i ét
Brændeovnen, der er baseret på konvektions-princippet, har en fantastisk effektiv og ren for-brænding, som afbrænder de miljøbelastende røggasser. Derfor er ovnen godkendt efter de strengeste miljøkrav i verden, blandt andet Nordisk Standard NS 3058/59 og er ligeledes Svanemærket. Morsø 7600 serien ideel til opvarmning af boligarealer på op til 120 m2 ved hjælp af træ eller træbriketter.
Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde1035 mm
Bredde461 mm
Dybde461 mm
Brændelængde33 cm

Moderne ovne

Morsø 5448

”Vi har skabt en brændeovn som udfordrer støbejernets egenskaber og binder Morsøs arv sammen med vor tids syn på en moderne brændeovn”.

Det nye design udfordrer på alle måder støbejernets egenskaber og integrerer det avancerede brændkammer på en meget elegant måde med de øvrige elementer. Brændeovnensovnens form er således designet som en blød kasse, der åbner sig mod beskueren, og på siderne giver ribberne ovnen et udtryk af styrke og kraft. Samtidig giver den store front af sort glas og de bløde former bagtil ovnen en lethed, der i udseendet minder om en touch-screen og står i kontrast til støbejernets grove og robuste udseende.

Robust brændeovn med stort glasparti
Morsø 5400-serien tager inspiration i de grove maskiner på de gamle fabrikker, tilsat det moderne formsprog med rene former og stort glasparti. Alt sammen har vi krydret det med Morsøs arv i form af historiske detaljer fra de gamle klassiske ovne. Resultatet er en ny brændeovn i støbejern, der på en helt ny og elegant måde udtrykker tre forskellige formsprog og bygger en smuk bro rent designmæssigt mellem tradition og fornyelse.

Teknisk information
Drifteffekt6,2 kw
Opvarmer45-120 m2
Højde1066 mm
Bredde486 mm
Dybde415 mm
Brændelængde30 cm

Morsø 6140

Velskabt brændeovnsklassiker med smukke former

Morsø brændeovn 6140 er en tidløs og minimalistisk ovn, hvor den store glaslåge giver fuld udsyn til de dansende flammer.

Ren fornøjelse
Bag glasset har Morsø udviklet en forbrændingsteknik,  som gennem forvarmet luft sikrer en højere temperatur i brændkammeret, hvor alle røggasser afbrændes. Det betyder, at du får både en mere miljøvenlig forbrænding og en bedre brændselsøkonomi.

Brændeovne med nem betjening Morsø brændeovn 6140 er en lille konvektionsovn, der er perfekt, hvor varme-behovet ikke er stort, eller som supplement til anden varmeforsyning. Ovnen har et brugervenligt 1-grebs system til at håndtere lufttilførselen. Ovnen er let at betjene og vedligeholde med let med let udskiftning af sliddele.

Teknisk information
Drifteffekt3-6 kw
Opvarmer45 -90 m2
Højde753 mm
Bredde451 mm
Dybde386 mm
Brændelængde30 cm

Morsø 6143

Morsø brændeovn 6143 – en fryd for øjet
Morsø brændeovn 6143 vil smagfuldt dekorere stuen som en brændende elegant ovalformet søjle. Med det stramme og tidløse formsprog, det fuldendte design med stor glaslåge, skjulte hængsler og enkle linjer udgør Morsø 6143 en original perle.

Brændeovne med optimal forbrændingsteknikIndvendig er ovnen forsynet med moderne forbrændingsteknik, der sørger for en optimal udnyttelse af brændslet og giver samtidig ren samvittighed i forhold til miljøet.
Model 6143 er Svanemærket, som de andre ovne i 6100-serien. Morsø brændeovn 6143 er en lille konvektionsovn med imponerende ydeevne. Den egner sig perfekt som primær varmekilde i mindre boliger – eller som supplement til anden varmeforsyning. Morsø 6143 opvarmer uden besvær op til 90 m2 og er velegnet til træ og træbriketter.

Teknisk information
Drifteffekt3-6 kw
Opvarmer45 -90 m2
Højde950 mm
Bredde451 mm
Dybde386 mm
Brændelængde30 cm

Morsø 6148

Velskabt brændeovn med smukke former

Morsø brændeovn 6148 står som en skulptur på sin piedestal. En ovn, som i sit design er tidløs og minimalistisk, og den store glaslåge giver fuldt udsyn til de dansende flammer.

Brændeovne med ren fornøjelse
Bag glasset har Morsø udviklet en forbrændingsteknik, som gennem forvarmet luft sikrer en højere temperatur i brændkammeret, hvor næsten alle røggasser afbrændes. Det betyder, at du får både en mere miljøvenlig forbrænding og en bedre brændselsøkonomi.

Let at betjene
Morsø brændeovn 6148 er en lille konvektionsovn, der er perfekt, hvor varmebe-hovet ikke er stort, eller som supplement til anden varmeforsyning. Ovnen har et brugervenligt 1-grebs system til at håndtere lufttilførselen. Ovnen er let at betjene og vedligeholde med let udskiftning af sliddele.

Teknisk information
Drifteffekt3-6 kw
Opvarmer45 -90 m2
Højde950 mm
Bredde451 mm
Dybde386 mm
Brændelængde30 cm

Morsø 6150

Fedtstensbrændeovn kombineret med støbejern
Morsø brændeovn 6150 er en uovertruffen kombination, når det gælder ægte varme, komfort og varmelagring. Ovnen er lavet af støbejern og herefter tilført masser af varmelagrende fedtsten; begge materialer, der sikrer en langvarig og god varmeafgivelse. Ovnen fremstår smuk og velproportioneret i rent naturmateriale med en flot granitstruktur i fedtsten.

Brændeovne til mindre behov

Brændeovnen er perfekt i mindre boliger, hvor du med denne opvarmer op til 90 m2. Med hele 90 kg fedtsten kan du lagre varmen effektivt, og den svanemærkede brændeovn vil sprede varme lang tid efter, at ilden er gået ud.

Fås i grå og sort – støbejern.

Teknisk information
Drifteffekt3-6 kw
Opvarmer45 -90 m2
Højde1016 mm
Bredde525 mm
Dybde423 mm
Brændelængde30 cm

Morsø 6190

Morsø brændeovn 6190 Se flammerne over møblerne
Den nye variant i 6100 serien – fremstår som en smagfuld søjle, som er designet for at nydes. Med Morsø 6190 er brandkammeret placeret så højt, at flammerne er synlige hen over borde og stole. Brændeovnen er dermed velegnet til køkken og spisestuer og samtidig har ovnen en god betjeningshøjde. Den 110 cm høje ovn er en støbejernsbrændeovn med smuk formgivning i ovalt design, der med det stramme og tidløse formsprog har et fuldendt design med stor glaslåge, skjulte hængsler og enkle linjer.

Brændeovne der hygger som pejsen
Brændeovnen opvarmer op til 90 m2 og kan derfor anvendes i mindre rum. Morsø 6190 er udstyret med miljørigtig forbrænding. Svanemærket og EN/N godkendt.

Teknisk information
Drifteffekt3-6 kw
Opvarmer45 -90 m2
Højde1103 mm
Bredde451 mm
Dybde386 mm
Brændelængde30 cm

Morsø 7642

Brændeovnen med den store runde glasrude – designet af Monica Ritterband
Morsø 7600-serien er helt sin egen med den cirkelrunde form, de runde feminine overgange og den store glasrude, som er den største i Morsøs historie. Disse unikke designelementer giver brændeovnen en personlig stil med et blødt organisk touch, men stadig i det solide og næsten uopslidelige materiale, støbejern.

Brændeovn som varmer

7600-ovnen et kunstværk, som et levende væsen, der varmer hus krop og sjæl. Morsø 7600-serien er baseret på konvektionsprincippet og har en fantastisk ren og effektiv forbrænding. Samtidig er den både logisk og nem at betjene, idet ovnens luftindtag – og dermed forbrænding og varme – styres fra ét enkelt håndtag. Opvarmer op til 120 m2 og er forsynet med avanceret forbrændingssystem med tilførsel af tertiær luft, der giver optimal styring af forbrændingsprocessen.  7600-serien er Svanemærket.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde950 mm
Bredde461 mm
Dybde461 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 7644

Brændeovn med Reddot Design Award
Den smukke brændovn med fødder – om ovnen fortæller Monica Ritterband: ”Jeg var optaget af tanken om de gamle brændeovne og kakkelovne som stod på løvefødder. Jeg ville lave en moderne gendigtning”. Ovnen har en smuk formgivning med de runde feminine overgange og den meget store glasrude. Forneden er ovnen ligeledes designet med en praktisk skuffe. Design og støbejern i harmoni.

Brændeovn med kunst og funktion i ét
Brændeovnen, der er baseret på konvektions-princippet, har en fantastisk effektiv og ren for-brænding, som afbrænder de miljøbelastende røggasser. Derfor er ovnen godkendt efter de strengeste miljøkrav i verden, blandt andet Nordisk Standard NS 3058/59 og er ligeledes Svanemærket. Morsø 7600 serien ideel til opvarmning af boligarealer på op til 120 m2 ved hjælp af træ eller træbriketter.
Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde1035 mm
Bredde461 mm
Dybde461 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 7648

Design der varmer
Brændeovn på piedestal af støbejern – med glasrude, der giver stort indblik til ilden. Om ovnen fortæller Monica Ritterband: ”Min idé var at skabe en ovn med organiske afrundede former. Det er nemlig kun i støbejern man kan lave runde kanter. Og så skulle ovnen have et gigantisk indblik til selve ilden”.

Ren fornøjelse
Bag glasset har Morsø udviklet en forbrændingsteknik, som gennem forvarmet luft sikrer en højere temperatur i brændkammeret, hvor næsten alle røggasser afbrændes. Det betyder, at du får både en mere miljøvenlig forbrænding og en bedre brændselsøkonomi, hvor træet udnyttes optimalt. Morsø 7648 er en konvektionsovn. Ovnen har et brugervenligt 1-grebs system til at håndtere lufttilførslen.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde1.012 mm
Bredde461 mm
Dybde461 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 7650

Brændeovn med Reddot Design Award og fedtsten
Mere original – mere robust fås en brændeovn ikke, når de to materialer støbejern og fedtsten kombineres. Samtidig er kombinationen af de to materialer uovertruffen, når det gælder ægte varme, komfort og varmelagring. Begge materialer sikrer en langvarig varmeafgivelse længe efter at ilden er gået ud. Ovnen fremstår smuk og velproportioneret i naturmateriale med den flotte granitstruktur i fedtsten.

Monica Ritterband brændeovn kombineret med fedtsten
Det er ikke kun det ypperste materiale – også det ypperste design. Denne Morsø 7650 har fået tildelt Reddot Design Award, som er den prestigefyldte tyske produkt design award. Ovnen med den store glasfront er tilført varmelagrende fedtsten på smukkeste vis, således den bevarer sin perfekte formgivning. Brændeovnen er svanemærket og opvarmer op til 120 m2.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde972 mm
Bredde461 mm
Dybde455 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 7690

Morsø 7690 med eller uden stålbånd
Nu kommer Morsø med en ny spændende variant til den Reddot design prisbelønnede ovnserie 7600. Det er den højtrejste Morsø 7690 som måler hele 115 cm høj. Med ovnen højde er det muligt at kikke hen over borde og stole og stadigvæk få de smukke flammer at se. Samtidig giver det en god betjeningshøjde, som er ønsket af mange af vore kunder. Kvaliteten er klassisk Morsø – og på foden har Monica Ritterband leget med dekorative stålbånd i rustfritstål, som skaber et spændende dekoration og får brændeovnen til at fungere som et møbel i stuen. Stålpyntebåndene er valgfrie.

Brændeovnene er lavet af det robuste støbejern, mens foden er drejet i stål. Designet er anderledes og formerne er bløde og runde. Ovnens store glasrude giver en stor oplevelse af den levende ild, der ikke bare opvarmer 120 m2, men taler til alle ens sanser. Morsø og kunstneren Monica Ritterband har sammen formået at forme det tunge jern om til en form for tidløs elegance. Konvektionsovnen er naturligvis svanemærket.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde1150 mm
Bredde461 mm
Dybde461 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 8140

Støbejernets rå og levende struktur giver Morsø 8140 en både rustik og eksklusiv fremtoning. Den store, svagt buede, glasflade giver et perfekt udsyn til de dansende flammer.

Brændeovn med rene linjer og praktiske detaljer
Morsø 8140 er udført i et rent og enkelt design. Kombinationen af bløde rundinger og enkle detaljer giver ovnen et let og tidløst udtryk, så synet kan nydes i mange år. Brændeovnenes sideplade, topramme og topplade er designet med en elegant skyggeliste, der giver ovnen et eksklusivt udtryk. De rene linjer fastholdes i ovnens hængsler, som er integrerede og skjulte.

Solid varme
Morsø
8140 kan holde på og fordele varmen i op til 120m2. Ovnene er fremstillet i en udsøgt støbejernskvalitet med en fantastisk styrke, der sikrer, at ovnen ikke slår sig eller bliver utæt. Det stærke materiale er specielt velegnet til varmeafgivelse, idet det holder længere på varmen og afgiver en jævn og behagelig varme.

Brændeovne med nem betjening
Morsø forener form og funktion i et design, som gør ovnen enkel og logisk at betjene. Håndtaget i rustfrit stål er aftageligt, som en praktisk detalje, der altid sikrer et koldt håndtag, når ovnene skal åbnes. Ovnens luftindtag, og dermed forbrænding og varme, styres fra et enkelt, diskret håndtag.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde869mm
Bredde530 mm
Dybde450 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 8142

Morsø 8142 er en høj og slank støbejernsovn med en solid og elegant skuffe, som glider let og ubesværet.

Brændeovn med rene linjer og praktiske detaljer Morsø 8142 er udført i et rent og enkelt design. Kombinationen af bløde rundinger og enkle detaljer giver ovnen et let og tidløst udtryk, så synet kan nydes i mange år.
Ovnenes side-plade, topramme og topplade er designet med en elegant skyggeliste, der giver ovnen et eksklusivt udtryk. De rene linjer fastholdes i ovnens hængsler, som er integrerede og skjulte.

Solid varme
8100 brændeovnene er fremstillet i en udsøgt støbejernskvalitet med en fantastisk styrke, der sikrer, at ovnen ikke slår sig eller bliver utæt. Det stærke materiale er specielt velegnet til varmeafgivelse, idet det holder længere på varmen og afgiver en jævn og behagelig varme.


Brændeovn med let betjening

Morsø 8142 samler form og funktion i et design, som gør ovnen enkel og logisk at betjene. Håndtaget i rustfrit stål er aftageligt, som en praktisk detalje, der altid sikrer et koldt håndtag, når ovnene skal åbnes. Ovnens luftindtag, og dermed forbrænding og varme, styres fra et enkelt, diskret håndtag.
Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde45 -120 m2
Bredde530 mm
Dybde450 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 8148

Med piedestal-brændeovnen Morsø 8148 får familien et perfekt udsyn til de dansende flammer bag det buede glas.

Brændeovn med rene linjer og praktiske detaljer
Morsø 8148 er udført i et rent og enkelt design. Kombinationen af bløde rundinger og enkle de-taljer giver ovnen et let og tidløst udtryk, så synet kan nydes i mange år.Ovnenes sideplade, topramme og topplade er designet med en elegant skyggeliste, der giver ovnen et eksklusivt udtryk. De rene linjer fastholdes i ovnens hængsler, som er integrerede og skjulte.Solid varme Morsø 8148 kan holde på og fordele varmen i op til 120m2. Ovnen er fremstillet i en udsøgt støbejernskvalitet med en fantastisk styrke, der sikrer, at ovnen ikke slår sig eller bliver utæt. Det stærke materiale er specielt velegnet til varmeafgivelse, idet det holder længere på varmen og afgiver en jævn og behagelig varme.


Brændeovne med nem betjening
Morsø forener form og funktion i et design, som gør ovnene enkle og logisk at betjene. Håndtaget i rustfrit stål er aftageligt, som en praktisk detalje, der altid sikrer et koldt håndtag, når ovnene skal åbnes. Ovnens luftindtag, og dermed forbrænding og varme, styres fra et enkelt, diskret håndtag.
Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde1.119 mm
Bredde530 mm
Dybde450 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 8150

Morsø brændeovn 8150 har fedtsten på sider og top. Fedtsten er et eksklusivt materiale, der både ser smukt ud og har fremragende varmegenskaber.

Fedtstens-brændeovn med rene linjer og praktiske detaljer
Morsø 8150 er udført i et rent og enkelt design. Kombinationen af bløde rundinger og enkle detaljer giver ovnen et let og tidløst udtryk, så synet kan nydes i mange år. De rene linjer fastholdes i ovnens hængsler, som er integre-rede og skjulte.Solid varme
Morsø 8150 kan holde på og fordele varmen i op til 120m2. Ovnene er fremstillet i en udsøgt støbejernskvalitet med en fantastisk styrke, der sikrer, at ovnen ikke slår sig eller bliver utæt. Det stærke materiale er specielt velegnet til varmeafgivelse, idet det holder længere på varmen og afgiver en jævn og behagelig varme.

Brændeovne med nem betjening
Morsø forener form og funktion i et design, som gør ovnene enkle og logisk at betjene. Håndtaget i rustfrit stål er aftageligt, som en praktisk detalje, der altid sikrer et koldt håndtag, når ovnene skal åbnes. Ovnens luftindtag, og dermed forbrænding og varme, styres fra et enkelt, diskret håndtag.
Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde1.042 mm
Bredde530 mm
Dybde450 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 8180

Morsø brændeovn 8180 – ekstra kik til flammerne
Den nye Morsø 8180-serie er en spændende udvidelse af 8100-serien – med eksklusive sideruder. De brede flot formede glasruder giver et ekstra kik til flammerne – gør ovnen let og levende og giver en dejlig atmosfære til rummet. Serien med sideruder består af 4 modeller: Morsø 8180 med lav sokkel, Morsø 8182 med sokkel og skuffe, Morsø 8188 på piedestal samt Morsø 8189 den væghængte model.

Mere end 150 års know how om støbejernets egenskaber kommer til udtryk i denne eftertragtede ovnserie. Med udgangspunkt i alle de bedste værdier fra dette solide og næsten uopslidelige materiale og i kombination med den mest moderne og gennemtestede teknologi har Morsø skabt en brændeovn, der med de bløde rundinger og de enkle detaljer giver ovnen et let og tidløst udtryk.

Brændeovne med nem betjening
Model 8180 er både logisk og nem at håndtere idet ovnens luftindtag – og dermed forbrænding og varme – styres fra ét enkelt håndtag. Brændeovnen, der er baseret på konvektionsprincippet, har en fantastisk effektiv og ren forbrænding, som afbrænder de miljøbelastende røggasser. Derfor er ovnen godkendt efter de strengeste miljøkrav i verden, blandt andet Nordisk Standard NS 3058/59 og er ligeledes Svanemærket.Morsø 8180 er ideel til opvarmning af boligarealer på op til 120 m2 ved hjælp af træ eller træbriketter.

Vær opmærksom på, at der til brændeovnene med sideglas gælder andre afstande til brændbart materiale ved placering i hjørnet jvf. manualen.
Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde869 mm
Bredde530 mm
Dybde450 mm
Brændelængde

Morsø 8182

Morsø brændeovn 8182 – ekstra kik til flammerne
Den nye brændeovn Morsø 8180-serie er en spændende udvidelse af 8100-serien – med eksklusive sideruder. De brede flot formede glasruder giver et ekstra kik til flammerne – gør ovnen let og levende og giver en dejlig atmosfære til rummet. Serien med sideruder består af 4 modeller: Morsø 8180 med lav sokkel, Morsø 8182 medsokkel og skuffe, Morsø 8188 på piedestal samt Morsø 8189 den væghængtemodel.

Mere end 150 års know how om støbejernets egenskaber kommer til udtryk i denne eftertragtede ovnserie. Med udgangspunkt i alle de bedste værdier fra dette solide og næsten uopslidelige materiale og i kombination med den mest moderne og gennemtestede teknologi har Morsø skabt en brændeovn, der med de bløde rundinger og de enkle detaljer giver ovnen et let og tidløst udtryk.

Brændeovne med nem betjening
Model 8180 serien er både logisk og nem at håndtere idet ovnens luftindtag – og dermed forbrænding og varme – styres fra ét enkelt håndtag. Brændeovnen, der er baseret på konvektionsprincippet, har en fantastisk effektiv og ren forbrænding, som afbrænder de miljøbelastende røggasser. Derfor er ovnen godkendt efter de strengeste miljøkrav i verden, blandt andet Norsk Standard NS 3058/59 og er ligeledes Svanemærket.

Morsø 8180 serien ideel til opvarmning af boligarealer på op til120 m2ved hjælp af træ eller træbriketter.

 

Vær opmærksom på, at der til brændeovnene med sideglas gælder andre afstande til brændbart materiale ved placering i hjørnet jvf. manualen

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde1.031 mm
Bredde530 mm
Dybde450 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 8188

Morsø 8188 – brændeovn med ekstra kik til flammerne
Morsø 8180-serien er en spændende udvidelse af 8100-serien – med eksklusive sideruder. De brede flot formede glasruder giver et ekstra kik til flammerne – gør brændovnen let og levende og giver en dejlig atmosfære til rummet. Serien med sideruder består af 4 modeller: Morsø 8180 med lav sokkel, Morsø 8182 med sokkel og skuffe, Morsø 8188 på piedestal samt Morsø 8189 den væghængte model.

Mere end 150 års know how om støbejernets egenskaber kommer til udtryk i denne eftertragtede ovnserie. Med udgangspunkt i alle de bedste værdier fra dette solide og næsten uopslidelige materiale og i kombination med den mest moderne og gennemtestede teknologi har Morsø skabt en brændeovn, der med de bløde rundinger og de enkle detaljer giver ovnen et let og tidløst udtryk.

Brændeovne med nem betjening
Model 8180 serien er både logisk og nem at håndtere idet ovnens luftindtag – og dermed forbrænding og varme – styres fra ét enkelt håndtag. Brændeovnen, der er baseret på konvektionsprincippet, har en fantastisk effektiv og ren forbrænding, som afbrænder de miljøbelastende røggasser. Derfor er ovnen godkendt efter de strengeste miljøkrav i verden, blandt andet Nordisk Standard NS 3058/59 og er ligeledes Svanemærket.

Morsø 8180 serien er ideel til opvarmning af boligarealer på op til120 m2ved hjælp af træ eller træbriketter.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde1.119 mm
Bredde530 mm
Dybde450 mm
Brændelængde33 cm

Varmelagring til 6100

Brændeovn i støbejern med varmelagring
6100-serien, den ovale søjle, introduceres nu med varmelagringssten. Det er den mindste brændeovn på markedet, der har varmelagrings-moduler, hvor ovnen afgiver varme, mange timer efter ovnen er gået ud. Det betyder, at brændet udnyttes effekt idet, den varme der produceres i det miljørigtige brændkammeret akkumuleres i varme-lagringsstenene i toppen. Ovnen opvarmer op til 90 m2 og er svanemærket.

Varmelagringsmodul til Morsø 6100 brændeovne
Til alle brændeovne i 6100-serien kan tilbygges et topmodul. Topmodulet kan tilkøbes alene for at opnå en høj ovn. Samtidig kan der i den høje modul monteres varmelagringssystem med 2 sten (28 kg) og en reguleringsenhed, der giver mulighed for at styre varmen.

Reguleringsenheden gør det muligt at regulere varmen fra brændkam-meret enten om den udelukkende skal afgives til rummet eller om den også skal lagres i stenene.

Monteres ovnen med røgafgang bagud kan en yderligere varmeakku-mulerende sten på 7 kg til vælges, således der samlet kan opnås 35 kg varmelagrende sten i toppen af den lille effektive ovn.
Varmelagringseffekten 6100-serien:

Varmeakkumuleringsstenene er gemt i toppen af ovnen.

Teknisk information
Drifteffekt
Opvarmer
Højde263 mm
Bredde451 mm
Dybde386 mm
Brændelængde

Varmelagring til 7600

Brændeovn i støbejern med varmelagring
Uden at gå på kompromis med designet fås her en meget smuk brændeovn i 7600-serien som afgiver varme, mange timer efter ovnen er gået ud.

Det betyder, at brændet udnyttes effekt idet, den varme der produceres i det miljørigtige brændkammeret akkumuleres i varmelagringsstenene i toppen.

Ovnen opvarmer op til 120 m2 og er svanemærket.

Varmelagringsmodul til Monica Ritterband brændeovne
Til alle ovne i 7600-serien kan tilbygges et topmodul. Topmodulet kan tilkøbes alene for at opnå en høj ovn. Samtidig kan der i den høje modul monteres varmelagringssystem med 2 sten (40 kg) og en reguleringsenhed, der giver mulighed for at styre varmen.

Reguleringsenheden gør det muligt at regulere varmen fra brændkammeret enten om den udelukkende skal afgives til rummet eller om den også skal lagres i stenene.

Monteres ovnen med røgafgang bagud kan en yderligere varmeakkumulerende sten på 12 kg til vælges, således der samlet kan opnås 52 kg varmelagrende sten i toppen af ovnen.

Teknisk information
Drifteffekt
Opvarmer
Højde263 mm
Bredde461 mm
Dybde461 mm
Brændelængde

Morsø Indsatse

Morsø 1710

Brændeovnens effektivitet og pejsens hygge er samlet i Morsø 1710 pejseindsats.

Den praktiske pejs Morsø 1710 med konvektion er en pejseindsats i klassisk Morsø design. Indsatsen er forsynet med en stor ovnlåge med glasparti og rudeskyl. Pejseindsatsen har støbt rist, askehylde og askeskuffe. Askeskuffen betjenes via ovnlågen , og det gør pejseindsatsen nem at betjene og rengøre. Kan opvarme op til 120 m2.

Teknisk information
Drifteffekt4-8 kw
Opvarmer60-120 m2
Højde560 mm
Bredde650 mm
Dybde497 mm
Brændelængde40 cm

Morsø 5460

Touch-screen på væggen Morsø’s nye pejseindsats. Den høje front af sort glas åbner sig til beskueren og den afrundede dør giver pejse-indsatsen et helt specielt moderne præg, der i udseendet minder om en touch-screen super trendy pejs, og samtidig er affektionsværdien stor fra de synlige hængsler og håndtaget i sort bakelit, som er arven fra de gamle klassiske Morsø ovne.
Morsø Pejse med Luftregulering i støbejern

Indsatsen er nem at betjene, idet ovnens luftindtag – og dermed forbrænding og varme – styres fra ét enkelt greb, som er udformet i støbejern. Pejsen har som hele serien et avanceret forbrændingssystem med tilførsel af tertiær luft, så ovnen lever op til de strengeste krav til miljørigtig fyring og er svanemærket. Morsø Pejs 5460 vil kunne opvarme boliger på helt op til 120 kvadratmeter.
Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45-120 m2
Højde818 mm
Bredde547 mm
Dybde391 mm
Brændelængde30 cm

Morsø 5660

Morsø 5660 indsats er avanceret pejseindsats, som lever fuldstændig op til vores håndværksmæssige traditioner. Designet er stramt, moderne og stilrent, imens støbejernets rå og levende struktur giver indsatsen en rustik fremtoning.

Vores innovative indsats har et avanceret forbrændingssystem med tilførsel af tertiær luft, så ovnen lever op til de strengeste, moderne krav til miljørigtig fyring.

Pejsen har et ekstra stort brændkammer, der kan rumme brændestykker på op til 50 cm – til de kolde vinteraftener

Teknisk information
Drifteffekt4-8 kw
Opvarmer60-120 m2
Højde586 mm
Bredde770 mm
Dybde436 mm
Brændelængde50 cm

Morsø S80-90

Smuk pejs med fladskærmseffekt Den er indbygget, den er kæmpestor, og så ligner pejsen mest af alt et eksklusivt fladskærmstv. Designnyheden S80 er et nyt bud på en pejseindsats, der effektivt spreder varme og hygge i boligen.

Med et firkantet formsprog i kulsort glas og mål, der slår alle andre indbyggede pejseindsatser af banen, bliver Morsø S80 uden tvivl en eftertragtet nyhed hos landets boligejere. Hængslerne er diskret skjulte i ovnens design, mens en stor, sodfri glaslåge sørger for smuk og uforstyrret kig til flammerne. Pejsen fremstår som et eksklusivt og hypermoderne stykke kunst, der sætter væggen i flammer og indtager indretningen med manér.

Morsø Pejse med funktionalitet i top Selvom den nye stålovn er flot og flad på væggen, er der ikke gået på kompromis med den kendte Morsø-kvalitet. S80 er svanemærket og fungerer med den senest udviklede forbræn-dingsteknik. Det betyder for eksempel, at ovnen selv tilfører luft i brændkammeret, og alle gasser afbrændes.

Det lukkede ildsted tager ekstra store brændestykker, mens et slankt håndtag i rustfritstål giver et godt tag i lågen. Håndtaget er et såkaldt koldt greb, der sikrer, at ingen brænder fingrene, når ovnen skal forsynes med nyt træ.

Teknisk information
Drifteffekt3-9 kw
Opvarmer45 -135 m2
Højde564 mm
Bredde892 mm
Dybde450 mm
Brændelængde67 cm

S-ovne

Morsø s10-40

S 10 Ny og smuk designovn med hel glasfront En stor, helstøbt front i glas sørger for uhindret nydelse af ilden og giver den nye Morsø S10 et eksklusivt og moderne udseende. Ovnen er udført i et stilrent og minimalistisk design og indgår i den nye række af Morsøs serie af stålovne, der netop sætter fokus på det moderne udtryk.

S 10 fungerer efter den senest udviklede forbrændingsteknik, og overholder derfor alle forskrifter og normer, herunder selvfølgelig Svanemærket. Ovnen kan fyres med 33 cm brændestykker, men vil alligevel takket være sine elegante og velgennemtænkte linjer ikke tage mere plads op end nødvendigt. Ovndøren betjenes let af det veludførte håndtag, der forbliver afkølet under fyringen, og det flotte flammebillede reguleres nemt med et enkelt greb.

Teknisk information
Drifteffekt3-7 kw
Opvarmer45 -105 m2
Højde981 mm
Bredde456 mm
Dybde357 mm
Brændelængde33 cm

Morsø S10-45

En anden ny variant i S 10-serien er Morsø S 10-45. Den elegante buede front med helstøbt glasfront går igen i denne model, mens en ny designmæssig detalje er de store flader i sandsten, der ikke kun giver et spændende look, men også betyder, at ovnen holder længere på varmen. S 10-45 er en konvektionsovn, der kan tage brændestykker på op til 33 cm og opvarme op til 105 m2.

Teknisk information
Drifteffekt3-7 kw
Opvarmer45-105 m2
Højde1012 mm
Bredde532 mm
Dybde357 mm
Brændelængde33 cm

Morsø S10-70

Den eksklusive og veldesignede S-serie fra Morsø har fået nye familiemedlemmer. S 10-70 er et væghængt pragteksemplar, der både afgiver en perfekt varme i op til 105 m2 og samtidig indgår i boligens indretning som et smukt møbel. Ovnen er fremstillet i stål, udviklet med konvektionssystem – og naturligvis Svanemærket.

Teknisk information
Drifteffekt3-7 kw
Opvarmer45 -105 m2
Højde735 mm
Bredde456 mm
Dybde409 mm
Brændelængde33 cm

Morsø S11-43

Diskret hyggespreder

På model S 11-43 kommer det flotte, enkle design virkelig til sin ret. Ovndøren, der fylder hele fronten, sørger med sin bløde bue og store glasareal både for et fuldendt formsprog og en smukt kig til de lune flammer. S 11-43, som er en konvektionsovn er 77 cm høj og med et smalt ydre der nemt lader sig integrere i enhver indretning uden at stjæle billedet.

Teknisk information
Drifteffekt2-5 kw
Opvarmer30 - 75 m2
Højde773 mm
Bredde368 mm
Dybde332 mm
Brændelængde25 cm

Morsø S11-90

Varme med knivskarpe kanter

S 11-90 er kendetegnet ved knivskarpe kanter og bløde buer i ovnens store glasdøre. Det skaber spændende kontraster i designudtrykket. Samtidig er S 11-90, brugsmæssigt absolut i topklasse. Den primære og sekundære luft til forbrændingen reguleres nemt og simpelt med et greb, som er placeret køligt under ovnen. Konvektionsovnen, der opvarmer op til 75 m2, har usædvanligt lave emissionsværdier og høj virkningsgrad. Det miljøvenlige ovn er naturligvis Svanemærket og perfekt til lavenergihuse med sine kun 4 kW. S 11-90 er 88 cm høj, og den rummelige sokkel med dør er ideel til opbevaring af pejsetilbehøret

Teknisk information
Drifteffekt2-5 kw
Opvarmer30 - 75 m2
Højde883 mm
Bredde368 mm
Dybde332 mm
Brændelængde25 cm

Morsø S50-40

S50 – designmæssig helhed med let skrånende front Morsø S 50 fremtræder som et formfuldendt og velproportioneret møbel, der vil klæde ethvert hjem. Den skråtstillede dør giver ovnen karakter, og fremhæver samtidig den smukt og gavmildt udformede front i glas. Morsø S 50 tilhører den nye række af ovne udført i stål, der stræber mod det moderne og unikke udtryk. Gennem ovnens forfinede forbrændingsteknik sikres brugeren en miljømæssig korrekt fyring, og S 50 bærer da også Svanemærket, og lever endvidere op til alle internationale standarder for brændeovne. Ovnens ergonomisk udformede dørhåndtag forbliver afkølet under fyringen, og aktiverer i øvrigt en robust og præcis trepunktslukning af døren. Forbrændingsluften kan tilføres ovnen både fra bunden og fra bagsiden, således at S 50 kan installeres på den mest hensigtsmæssige måde og herigennem forsyne hjemmet med et perfekt flammebillede.

Teknisk information
Drifteffekt5-9 kw
Opvarmer75 -135 m2
Højde1050 mm
Bredde512 mm
Dybde446 mm
Brændelængde35 cm

Morsø S50-45

Den nye model S 50-45 er en videreførelse af den fornemme og fuldendte stålovn, S 50. Den smukke skråtstillede ovndør med sin store glasflade får et spændende modspil af de dekorative flader af varmelagrende sandsten. Og sammen med det meget rummelige brændkammer, som kan tage 35 cm lange brændestykker, har konvektionsovnen en overbevisende ydeevne, der nemt opvarmer 75-135 m2.

Teknisk information
Drifteffekt5-9 kw
Opvarmer75 -135 m2
Højde1065 mm
Bredde512 mm
Dybde446 mm
Brændelængde35 cm

Morsø S80-90

Smuk pejs med fladskærmseffekt Den er indbygget, den er kæmpestor, og så ligner pejsen mest af alt et eksklusivt fladskærmstv. Designnyheden S80 er et nyt bud på en pejseindsats, der effektivt spreder varme og hygge i boligen.

Med et firkantet formsprog i kulsort glas og mål, der slår alle andre indbyggede pejseindsatser af banen, bliver Morsø S80 uden tvivl en eftertragtet nyhed hos landets boligejere. Hængslerne er diskret skjulte i ovnens design, mens en stor, sodfri glaslåge sørger for smuk og uforstyrret kig til flammerne. Pejsen fremstår som et eksklusivt og hypermoderne stykke kunst, der sætter væggen i flammer og indtager indretningen med manér.

 Morsø Pejse med funktionalitet i top Selvom den nye stålovn er flot og flad på væggen, er der ikke gået på kompromis med den kendte Morsø-kvalitet. S80 er svanemærket og fungerer med den senest udviklede forbræn-dingsteknik. Det betyder for eksempel, at ovnen selv tilfører luft i brændkammeret, og alle gasser afbrændes.

Det lukkede ildsted tager ekstra store brændestykker, mens et slankt håndtag i rustfritstål giver et godt tag i lågen. Håndtaget er et såkaldt koldt greb, der sikrer, at ingen brænder fingrene, når ovnen skal forsynes med nyt træ.

Teknisk information
Drifteffekt3-9 kw
Opvarmer45 -135 m2
Højde564 mm
Bredde892 mm
Dybde450 mm
Brændelængde67 cm

Skorstene

Morsø skorsten

En støbejernsovn fra Morsø holder i mange år, og Morsø System-skorsten er udviklet til at kunne tåle vind og vejr i lige så mange år. Derfor er vi ikke bange for at give dig 10 års garanti på din nye skorsten.

Morsø Systemskorstens suveræne fordele:
– CE-mærket
– Rustfri inderrør og yderrør der sikrer lang levetid
– Fuldsvejsede rør der hindrer vand i at trænge ind
– Specialudviklet hætte der beskytter mod regnvand
– Ekstra kraftig lakering der bevarer den smukke overflade
– Højeffektiv isolering til forbedring af trækforhold
– Ingen synlige samlinger i stuen – CE-mærket

Tilbehør

Askespand

15 L. rummelig askespand med låg, som også kan bruges til optændingsbrænde, optændingsposer, tændstikker, osv.

Børnegitter

3-fløjet sammenklappeligt gitter i sortlakeret stål med vægbeslag. Børnegitteret stilles foran brændeovnen, for at hindre mindre børn i at komme for tæt på. 

Teknisk information
H x B x D:70 x 110 x 110 cm.

Brændebærer

En elegant kanvas brændebærer med Morsø logo.

Brændeboks

Brændeboks i enkelt design, der er lakeret med matsort strukturlak, med et lille Morsø logo præget på siden. Morsø brændeboks er incl. Morsø brændebærer

 

Teknisk information
Højde39 cm
Bredde38 cm
Længde45 cm

Brændespand

Brændespand i enkelt design, der er lakeret med matsort strukturlak, med et lille Morsø logo præget på siden.

Teknisk information
Lille spand
H x Ø:32 x 40 cm
Stor spand
H x Ø:34 x 45 cm

Classic Pejesæt

Classic pejsesæt i tre dele med holder på støbejernsfod og støbejernsegern på toppen.

Complete pejesæt

Morsø Complete pejsesættet er designet af Morsø egen chefarkitekt Karsten Aagaard. Det er et stilrent pejsesæt i en enkel formgivning, der er let at indpasse i ethvert hjem. De tre stykker pejseværktøj er elegant gemt af vejen bag en låge med den geniale detalje, at den kan højre- eller venstre-hænges. Værktøjet er udført i kvalitetsmaterialer med lækre gummigreb – der gør dem gode at arbejde med. H: 40 x B: 20 x D: 10,7 cm.

Feet vandfordamper

“Jeg besluttede at holde fast i det originale støbejern, men for at kedlen fik sit eget liv og lune, var det oplagt at dekorere den med fødder. Vandrende varme fødder”.

Fugtmåler

Sikre dig en effektiv forbrænding ved korrekt fugtighed i træet.Fugtighedsmåleren er specielt egnet til måling af fugtighed i kløvet brænde. Instrumentet er let at anvende og har et brugervenligt design.

Kedler

Dekorative støbejerns kedler
Morsøs støbejernskedler findes i 2 størrelser henholdsvis 2,0 l og 4,5 l. Kedlerne er lavet af emaljeret støbejern og er velegnede som vandfordamperer og som dekoration på ovnen.

Loop brændeholder

Morsø Loop Brændeholder fremstår som en minimalistisk skulptur, der forener moderne, stilrent design med optimal funktionalitet. I brændeholderen kan brændestykkerne stables fint og ret idyllisk. Håndtaget er af blødt formstærkt gummi, der sikrer en god komfort, når den bæres.
Til holderen hører ligeledes en gummibakke, der opfanger bark og støv.

Loop pejsesæt

Til serien hører Loop pejsesættet, der kombinerer udsøgt formgivning og et spændende materialevalg. Det væghængte pejsesæt er ligeledes skab af formstærkt gummi, dette sikre optimal funktionalitet.

Pejsesættet består af 3 ergonomiske dele:
– Ildrager med blødt gummihåndtag.
– Gummibørste
– Gummifejebakke

Montering og Vedligeholdesprodukter

Vedligeholdelsesprodukter

Din Morsø-forhandler har både udvalget og de gode råd om vedligeholdelse. Du kan få originale Morsø-materialer til monteringen og den løbende vedligeholdelse – pejsemørtel, keramisk paksnor, pakningssæt til låger, maling, ovnkit, glasrens, ovnsværte m.m.

Morsø fejebakke og kost

Morsøs nye tilbehør ”Fejebakke og Kost” er designet af Morsøs egen chefarkitekt Karsten Aagaard. Det er lykkedes at skabe et praktisk og enkelt sæt værktøj, der er nemt at tage frem og anvende, når det er nødvendigt at rydde op efter fyring. Den lille kost kan som en fiks detalje fint placeres i fejebladets bund, og sættet vil således være hurtigt tilgængeligt fra brændekurven. Sættet kan selvfølgelig også lægges i Morsø-ovnens skuffe. Fejebakken er udført med ergonomisk udformet håndtag i gummimateriale, der sikrer et fast greb, og kostens fine naturhår sørger for effektiv fejning. Sættet for enhver brændeovnsejer.

Morsø trivet

Triveten medvirker til at temperaturen på vandet i kedlen ikke bliver for høj. Kan også bruges som dekorativ bordskåner. Lavet i støbejern og fås med enten Morsøs velkendte egernmotiv fra 1930’erne eller Morsøs originale bomærke fra 1800-tallet.

Pejesehandske

Praktisk beskyttelseshandske i kraftigt læder. Fås til både højre og venstre hånd.

Ræggastermonmeter

Med et røggastermometer på røgrøret er det muligt at se, om forbrændingen er optimal. En optimal forbrænding sikrer, at du sparer på dit forbrug af træ og undgår sodaflejringer på både glas og røgrør.
Termometeret installeres let på røgrøret med den indbyggede magnet.

Sinus flitkurv

Sinus er nytænkning, når det drejer sig om brændekurve. Det innovative materialevalg giver et varmt og spændende udtryk. Kurvene fås i to størrelser og 2 farver: Coal-black og Mocca brown.

De er ideelle til brænde og aviser eller eksempelvis børnenes legetøj. Sinus Multikurven er patenteret design og er kendetegnet ved god robusthed i en meget eksklusiv filtkvalitet af 100% uld.

Væghængte ovne

Morsø 5470

”Vi har skabt en ovn som udfordrer støbejernets egenskaber og binder Morsøs arv sammen med vor tids syn på en moderne brændeovn.” –  DesignPartners.
Design mellem tradition og innovation Den nye væghængte Morsø-ovn, benævnt 5470-modellen, henter inspiration i gamle fabrikshallers grove maskineri, men er formgivet med moderne, rene linjer og et stort glasparti.

Dette harmoniske udtryk er krydret med Morsøs arv af spændende detaljer fra de klassiske ovne.

Vi er blevet meget tilfredse med resultatet, der på elegant vis forener de stolte traditioner med støbejernets rige muligheder for innovativt design.

Væghængt robust design Som de øvrige Morsø brændeovne er den fremstillet med støbejern som det dominerende materiale. Det nye design udfordrer på alle måder støbejernets egenskaber og integrerer smukt det avancerede brændkammer – der lever op til de højeste miljøkrav i verden og er naturligvis Svanemærket. Hængende på væggen giver den et udtryk af en lethed trods det robuste ydre.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde735 mm
Bredde486 mm
Dybde415 mm
Brændelængde30 cm

Morsø 6170

Formfuldendt og tidløs brændeovn 6100-serien byder også på en varm nyhed. Model 6170 er en elegant væghængt brændeovn i det karakteristiske ovale design, der kende-tegner 6100-serien. Den lille kraftfulde brændeovn har, trods sin lille størrelse, en stor ydeevne.

Ren fornøjelse Bag glasset har Morsø udviklet en forbrændingsteknik, som gennem forvarmet luft sikrer en højere temperatur i brændkammeret, hvor næsten alle røggasser afbrændes. Det betyder, at du får både en mere miljøvenlig forbrænding og en bedre brændselsøkonomi.

Let at betjene Morsø 6170 er en lille konvektionsovn, der er perfekt, hvor varme-behovet ikke er stort, eller som supplement til anden varmeforsyning. Ovnen har et brugervenligt 1-grebs system til at håndtere lufttilfør-selen. Ovnen er let at betjene og vedligeholde med let udskiftning af sliddele.

Teknisk information
Drifteffekt3-6 kw
Opvarmer45 -90 m2
Højde630 mm
Bredde451 mm
Dybde403 mm
Brændelængde30 cm

Morsø 7670

Morsø 7670 er en elegant væghængt brændeovn med en meget stor glasrude.

Morsø 7670 er en konvektionsovn. Ovnen har et brugervenligt 1-grebs system til at håndtere lufttilførselen. Brandkammeret har effektivt forbrændingssystem, som gennem forvarmet luft sikrer en højere temperatur i brændkammeret, hvor næsten alle røggasser afbrændes. Det betyder, at du får både en mere miljøvenlig forbrænding og en bedre brændselsøkonomi. Ovnene er Svanemærket.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 - 120 m2
Højde665 mm
Bredde461 mm
Dybde478 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 8170

Morsø’s nye arvtager Den væghængte ovn er med sit minimalistiske og stilrene udtryk et særdeles attraktivt nyt medlem af 8100 serien. Denne designmæssige perle, kan trods sit enkle og lette udtryk, ubesværet opvarme selv store rum.

Rene linjer og praktiske detaljer Morsø 8170 er udført i et rent og enkelt design. Kombinationen af bløde rundinger og enkle detaljer giver ovnen et let og tidløst udtryk, så synet kan nydes i mange år. Ovnenes sideplade, topramme og topplade er designet med en elegant skyggeliste, der giver ovnen et eksklusivt udtryk. De rene linjer fastholdes i ovnens hængsler, som er integrerede og skjulte.

Solid varme Den nye Morsø 8170 kan holde på og fordele varmen i op til 120m2. Ovnen er fremstillet i en udsøgt støbejernskvalitet med en fantastisk styrke, der sikrer, at ovnen ikke slår sig eller bliver utæt. Det stærke materiale er specielt velegnet til varmeafgivelse, idet det holder længere på varmen og afgiver en jævn og behagelig varme.

Let at betjene Morsø forener form og funktion i et design, som gør ovnene enkle og logisk at betjene. Håndtaget i rustfrit stål er aftageligt, som en praktisk detalje, der altid sikrer et koldt håndtag, når ovnene skal åbnes. Ovnens luftindtag, og dermed forbrænding og varme, styres fra et enkelt, diskret håndtag.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 - 120 m2
Højde770 mm
Bredde530 mm
Dybde467 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 8189

Morsø 8189 – ekstra kik til flammerne Den nye Morsø 8180-serie er en spændende udvidelse af 8100-serien – med eksklusive sideruder. De brede flot formede glasruder giver et ekstra kik til flammerne – gør ovnen let og levende og giver en dejlig atmosfære til rummet. Serien med sideruder består af 4 modeller: Morsø 8180 med lav sokkel, Morsø 8182 med sokkel og skuffe, Morsø 8188 på piedestal samt Morsø 8189 den væghængte model.

Mere end 150 års know how om støbejernets egenskaber kommer til udtryk i denne eftertragtede ovnserie. Med udgangspunkt i alle de bedste værdier fra dette solide og næsten uopslidelige materiale og i kombination med den mest moderne og gennemtestede teknologi har Morsø skabt en brændeovn, der med de bløde rundinger og de enkle detaljer giver ovnen et let og tidløst udtryk.

Model 8180 serien er både logisk og nem at håndtere idet ovnens luftindtag – og dermed forbrænding og varme – styres fra ét enkelt håndtag. Brændeovnen, der er baseret på konvektionsprincippet, har en fantastisk effektiv og ren forbrænding, som afbrænder de miljøbelastende røggasser. Derfor er ovnen godkendt efter de strengeste miljøkrav i verden, blandt andet Nordisk Standard NS 3058/59 og er ligeledes Svanemærket. Morsø 8180 serien er ideel til opvarmning af boligarealer på op til 120 m2 ved hjælp af træ eller træbriketter.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 - 120 m2
Højde770 mm
Bredde530 mm
Dybde467 mm
Brændelængde33 cm

Morsø S10-70

Den eksklusive og veldesignede S-serie fra Morsø har fået nye familiemedlemmer. S 10-70 er et væghængt pragteksemplar, der både afgiver en perfekt varme i op til 105 m2 og samtidig indgår i boligens indretning som et smukt møbel. Ovnen er fremstillet i stål, udviklet med konvektionssystem – og naturligvis Svanemærket

Teknisk information
Drifteffekt3-7 kw
Opvarmer45 -105 m2
Højde735 mm
Bredde456 mm
Dybde409 mm
Brændelængde33 cm