I mere end hundrede år har en Morsø brændeovn været kilden til opvarmning af virksomheder og private hjem. Udvikling og innovation har altid været en drivkraft, hvilket givet er årsagen til virksomheden placering, som en af de fremmeste indenfor design og produktion af brændeovne med høj ydeevne og lav miljøbelastning.

Vi kan byde på mange forskellige modeller i forskellig størrelse – moderne ovne, klassiske ovne, væghængte ovne, S-ovne og indsatse samt matchende tilbehør. Med en Morsø brændeovn gør man et godt valg til en fornuftig pris. Disse brændeovne er kvalitet ud i den mindste detalje.

Se alle vores Morsø brændeovne her på siden og kontakt os gerne for yderligere information og rådgivning omkring din fremtidige brændeovn.

Moderne ovne

Den lille ovn er en modernisering af den gamle klassiske egern ovn og er re-designet ned til mindste detalje. Den trekantede ydre form, passer perfekt i hjørnet af rummet og ribberne på siden er en klar reference til de gamle klassiske ovne. Det rare og funktionelle håndtag giver nem adgang til brændkammeret.

Også super til at placere i en åben pejs og få den etableret til skorstenen. Der skal en stålforing i skorstenen i dette tilfælde.

Teknisk information
Nominel effekt (kw) 4,5
Drift effekt (kw) 3-6,5
Opvarmer (m2) 45 - 90
Højde (mm) 706
Bredde (mm) 452
Dybde (mm) 366
Vægt (kg) 100

Morsø 6612 er med sine flotte træben, en ovn der i sit formsprog skiller sig ud fra mængden, hvor også kombinationen af støbejern og glas fortolkes og udfordres på en helt ny måde, og hvor funktion og design smelter sammen i en naturlig symbiose. Ovnens ellipseform indrammes af en diskret dobbeltdør, som med kun et enkelt sæt støbejernssprosser maksimerer glasarealet og dermed giver et spektakulært 180° indkik til flammerne.

Teknisk information
Drift effekt 3-6kw
Opvarmer 45-90kvm
Højde 101,6cm
Bredde 50cm
Dybde 38,2cm
Brændelængde 36cm

Ovnens ellipseform indrammes af en diskret dobbeltdør, som med kun et enkelt sæt støbejernssprosser maksimerer glasarealet og dermed giver et spektakulært 180° indkik til flammerne.
Med brændemagasinet under ovnen, har du altid brændet lige ved hånden. Nemt og bekvemt.

Teknisk information
Drift effekt 3-8kw
Opvarmer 45-120kvm
Højde 101,6cm
Bredde 50cm
Dybde 38,2cm
Brændelængde 36cm

6800 brændeovnsserien fra Morsø Jernstøberi består af en lille konvektionsovn, der passer perfekt til rum med mindre varmebehov. Ovnen bygger videre på principperne fra den populære 6100-serie og har fået tilføjet ny dør med automatisk selvluk, rund topplade i solidt støbejern og elegant greb, der forbliver køligt under fyringen.
Morsø 6843 leveres med brændemagasin, der udover at have en praktisk opbevaringsfunktion giver et flot kig til den rustikke brændestabel.

Teknisk information
Nominel effekt (kw) 5,9
Drift effekt (kw) 3-6
Opvarmer (m2) 45 - 90
Højde (mm) 950
Bredde (mm) 451
Dybde (mm) 386
Vægt (kg) 113
Brændekammerbredde (cm) 30

Morsøs brændeovn 6870 er en flot væghængt Morsø brændeovn i moderne og stilrent dansk design. En væghængt brændeovn kan let integreres i hjemmet og tilpasses den øvrige boligindretning.
Denne brændeovnsmodel giver desuden et fantastisk og fascinerende indkig til flammerne. Brændeovnen svæver frit og udgør et eksklusivt møbel til væggen og rummet

Teknisk information
Nominel effekt (kw) 5,9
Drift effekt (kw) 3-6
Opvarmer (m2) 45 - 90
Højde (mm) 630
Bredde (mm) 451
Dybde (mm) 386
Vægt (kg) 100

Morsø 7440 er med sin beskedne størrelse let at indpasse i mindre rum, og den er perfekt til sommerhuset. På trods af sin størrelse har 7440 et stort glasareal, så du kan nyde synet af ilden fra alle sider. Morsø brændeovn 7440 er den mindste af de sokkelbaserede ovne og passer derfor også helt perfekt som et elegant og hyggespredende møbel i mindre rum.

Teknisk information
Drift effekt 3-7 kw
Opvarmer 45 - 105kvm
Højde 89,6cm
Bredde 44cm
Dybde 37,7cm
Brændelængde 33cm

Morsø brændeovn 7442 har et let og svævende udseende. Det skyldes ikke mindst den slanke bund på soklen. Brændeovnen bliver hævet op i rummet, og det giver plads til en rummelig og letglidende skuffe. Det store glasareal betyder, at man kan nyde synet af flammerne hele vejen rundt.

Teknisk information
Drift effekt 3-7kw
Opvarmer 45 - 105kvm
Højde 99,7cm
Bredde 44cm
Dybde 37,7cm
Brændelængde 33cm

Rigtig fin brændeovn med brændemagasin – så man kan opbevare brænde under ovnen.

Teknisk information
Drift effekt 3-7kw
Opvarmer 45 - 105kvm
Højde 99,7cm
Bredde 44cm
Dybde 37,7cm
Brændelængde 33cm

Morsøs flotte 7400-serie blev lanceret som led i markeringen af Morsøs 160 års jubilæum. Den smukke Morsø brændeovn, som er designet af Monica Ritterband, relancerede det velkendte egern og skabte dermed et historisk bånd til jernstøberiets stolte traditioner.
Morsø 7449 hæver sig i rummet på en flot og ekstra høj piedestal – 470 mm. De store glasflader giver mulighed for at nyde flammerne 180 grader rundt.

Teknisk information
Drift effekt 3-7kw
Opvarmer 45-105kvm
Højde 111,2cm
Bredde 44cm
Dybde 37,7cm
Brændelængde 33cm

Den væghængte Morsø brændeovn 7470 er indbegrebet af elegant forarbejdet og formgivet støbejern.
Med sit fikse og lette udseende velegner den væghængte 7470 sig til mange forskelligartede boligtyper, hvor praktik og udsmykning bevidst indarbejdes i indretningen.

Teknisk information
Drift effekt 3-7kw
Opvarmer 45-105kvm
Højde 69,6cm
Bredde 44cm
Dybde 37,7cm
Brændelængde 33cm

Seriens variant med brændemagasin, der stilfærdigt løfter brændkammerets spektakulære glaspartier op i højden, så ildens flammebillede kan nydes, hvor end i rummet man befinder sig.

Teknisk information
Drifts effekt 3-8kw
Opvarmer 45-120kwm
Højde 115,7cm
Bredde 50,4cm
Dybde 43,5cm
Brændelængde 33cm

Morsø 7648

Design der varmer
Brændeovn på piedestal af støbejern – med glasrude, der giver stort indblik til ilden. Om ovnen fortæller Monica Ritterband: ”Min idé var at skabe en ovn med organiske afrundede former. Det er nemlig kun i støbejern man kan lave runde kanter. Og så skulle ovnen have et gigantisk indblik til selve ilden”.

Ren fornøjelse
Bag glasset har Morsø udviklet en forbrændingsteknik, som gennem forvarmet luft sikrer en højere temperatur i brændkammeret, hvor næsten alle røggasser afbrændes. Det betyder, at du får både en mere miljøvenlig forbrænding og en bedre brændselsøkonomi, hvor træet udnyttes optimalt. Morsø 7648 er en konvektionsovn. Ovnen har et brugervenligt 1-grebs system til at håndtere lufttilførslen.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde1.012 mm
Bredde461 mm
Dybde461 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 8140

Støbejernets rå og levende struktur giver Morsø 8140 en både rustik og eksklusiv fremtoning. Den store, svagt buede, glasflade giver et perfekt udsyn til de dansende flammer.

Denne Morsø brændeovn er med rene linjer og praktiske detaljer. Morsø 8140 er udført i et rent og enkelt design. Kombinationen af bløde rundinger og enkle detaljer giver ovnen et let og tidløst udtryk, så synet kan nydes i mange år. Brændeovnenes sideplade, topramme og topplade er designet med en elegant skyggeliste, der giver ovnen et eksklusivt udtryk. De rene linjer fastholdes i ovnens hængsler, som er integrerede og skjulte.

Solid varme fra Morsø

8140 kan holde på og fordele varmen i op til 120m2. Ovnene er fremstillet i en udsøgt støbejernskvalitet med en fantastisk styrke, der sikrer, at ovnen ikke slår sig eller bliver utæt. Det stærke materiale er specielt velegnet til varmeafgivelse, idet det holder længere på varmen og afgiver en jævn og behagelig varme.

Brændeovn med nem betjening

Morsø forener form og funktion i et design, som gør ovnen enkel og logisk at betjene. Håndtaget i rustfrit stål er aftageligt, som en praktisk detalje, der altid sikrer et koldt håndtag, når ovnene skal åbnes. Ovnens luftindtag, og dermed forbrænding og varme, styres fra et enkelt, diskret håndtag.

Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde869mm
Bredde530 mm
Dybde450 mm
Brændelængde33 cm

Morsø 8142

Morsø 8142 er en høj og slank støbejernsovn med en solid og elegant skuffe, som glider let og ubesværet.

Brændeovn med rene linjer og praktiske detaljer Morsø 8142 er udført i et rent og enkelt design. Kombinationen af bløde rundinger og enkle detaljer giver ovnen et let og tidløst udtryk, så synet kan nydes i mange år.
Ovnenes side-plade, topramme og topplade er designet med en elegant skyggeliste, der giver ovnen et eksklusivt udtryk. De rene linjer fastholdes i ovnens hængsler, som er integrerede og skjulte.

Solid varme
8100 brændeovnene er fremstillet i en udsøgt støbejernskvalitet med en fantastisk styrke, der sikrer, at ovnen ikke slår sig eller bliver utæt. Det stærke materiale er specielt velegnet til varmeafgivelse, idet det holder længere på varmen og afgiver en jævn og behagelig varme.


Brændeovn med let betjening

Morsø 8142 samler form og funktion i et design, som gør ovnen enkel og logisk at betjene. Håndtaget i rustfrit stål er aftageligt, som en praktisk detalje, der altid sikrer et koldt håndtag, når ovnene skal åbnes. Ovnens luftindtag, og dermed forbrænding og varme, styres fra et enkelt, diskret håndtag.
Teknisk information
Drifteffekt3-8 kw
Opvarmer45 -120 m2
Højde45 -120 m2
Bredde530 mm
Dybde450 mm
Brændelængde33 cm

Klassiske ovne

2b classic

Morsø 2B-Classic er en ægte klassisk brændeovn, som i forskellige versioner har været i produktion i mere end 70 år.

En praktisk og klassisk brændeovn Støbejernsbrændeovnen er stadig meget efterspurgt og kan med sit lange brændkammer tage brændestykker på helt op til 45 cm. Brændeovnen er en stråleovn, der er forsynet med rystesystem, askehylde og askeskuffe, og træ og træbriketter kan anvendes som brændsel.
Morsø 2B-Classic er, som de fleste andre Morsø brændeovne, godkendt efter de skrappeste miljøkrav i verden.
Morsø’s karakteristiske 2B-Classic med strålevarme er stadig en efterspurgt serie. Det lange brændkammer kendetegnes ved, at det kan tage op til 45 cm brændestykker. Brændeovnen kan opvarme op til 150 m2.

Teknisk information
Drifteffekt6-10 kw
Opvarmer90-150 m2
Højde1090 mm
Bredde328 mm
Dybde718 mm
Brændelængde45 cm

2b standard

Den originale skov-brændeovn fra Morsø Morsø har relanceret den klassiske støbejernsbrændeovn 2B Standard. Modellen, som blev kaldt ”Skovovn”, er næsten identisk med den oprindelige udgave fra 30erne med sit aflange, rummelige brændkammer, der kan tage brændestykker på op til 45 cm’s længde. Den nye udgave har glaslåge og er udstyret med den nyeste forbrændingsteknologi, som alle øvrige Morsø brændeovne. Brændeovnen er beregnet til fyring med træ og briketter og kan opvarme op til 90 m2.

Teknisk information
Drifteffekt3-6 kw
Opvarmer45 -90 m2
Højde708 mm
Bredde365 mm
Dybde718 mm
Brændelængde45 cm

Morsø 1126

Brændeovn med stor ydeevne. Morsø 1126 er en videreudvikling af den populære brændeovns-klassiker 1124, der er tegnet af Nykøbing Mors arkitekten Fister Bang. Denne Morsø brændeovn er en populær klassiker, der nu er udstyret med kold håndtag og sodfri glaslåge.

Model 1126 har stor ydeevne og er en af Morsøs største konvektionsovne. Brændeovnen har rysterist, askehylde og askeskuffe, som gør det nemt af fjerne asken. Ovnen kan anvende træ og træbriketter.

Teknisk information
Drifteffekt5-10 kw
Opvarmer75-150 m2
Højde860 mm
Bredde570 mm
Dybde560 mm
Brændelængde35 cm

Morsø 1412

Brændeovnen fra barndommen med ny teknologi Med tanke på miljøet og for at leve op til verdens strengeste miljøkrav har Morsø nu forbedret forbrændingsteknikken betydeligt på den velkendte og klassiske stråleovn. I brændkammeret er indsat et ekstra selvregulerende kammer, som gennem en række huller tilfører ekstra luft øverst i brændeovnen – i toppen af bålet. Denne ekstra forbrænding sørger for at skadelige partikler og eventuelt overskydende gasser, som ellers ville slippe ud i naturen, afbrændes.
Morsø 1412 er meget hurtig og effektiv at fyre op i. Ovnen fra barndommen er stadigvæk dekoreret med Morsø’s klassiske egernmotiv på siderne.

Brændeovn med stor glasdør Morsø 1412 er en lille universal støbejernsovne, som kan anvendes til træfyring. Brændeovnen er en kraftfuld varmekilde, som er meget hurtig at fyre op i, og den opvarmer op til 75 m2 boligareal. Brændeovnen er perfekt til mindre boliger, fritidshuse og lignende, hvor behovet for opvarmning ikke er for stort.
Glasset holdes rent med rudeskyl Morsø 1412 er udstyret med rysterist, askehylde og askeskuffe, som gør det nemt at fjerne aske og rengøre brændeeovnen. Morsø’s forbrændingssystem med rudeskyl sikrer, at glasset altid er rent ved korrekt fyring.

Teknisk information
Drifteffekt3-5 kw
Opvarmer45 -75 m2
Højde703 mm
Bredde388 mm
Dybde438 mm
Brændelængde25 cm

Morsø 1442

En Morsø brændeovn fra barndommen med ny teknologi og konvektion. Også i Morsø 1442 er forbrændingsteknikken unik og lever op til de strengeste miljøkrav. Samtidig er den med konvektion, og samlet set forsynet med den nyeste teknologi indenfor brændeovne. Brændeovnen fra barndommen Morsø 1442 fås både med egernmotiv og med ribbede sider.

Brændeovn med unik varmefordeling

Konvektionsprincippet betyder, at ovnen hurtigt fordeler en jævn varme i rummet. Brændeovnens størrelse gør den meget velegnet til mindre opvarmningsbehov, små boliger og fritidshuse, således at både brændsel og ovn udnyttes optimalt. Der er ingen strålevarme fra ovnen og den kræver derfor ikke stor afstand til møbler. Morsø 1442 er en kraftfuld varmekilde, som kan opvarme op til 75 m2 boligareal.

Brændeovnen er udstyret med rysterist, askehylde og askeskuffe, som gør det nemt at fjerne aske og rengøre ovnen. Morsø’s forbrændings-system med rudeskyl sikrer, at glasset altid er rent ved korrekt fyring. Morsø 1442 kan bruge træ og træbriketter som brændsel.

Teknisk information
Drifteffekt3-5 kw
Opvarmer45 -75 m2
Højde715 mm
Bredde435 mm
Dybde438 mm
Brændelængde25 cm

Morsø 2140

Morsøs 2140 ovn er tegnet af designeren Robin Levien fra det kendte engelske designfirma Queensbury, Hunt & Levien (London). 2140 er en konvektionsovn, som findes med egernmotiv.

Denne Morsø brændeovn er med ekstra bredde og store ruder.  Morsø 2140 støbejernsbrændeovnen er velegnet som boligens primære varmekilde. Brændeovnen har et ekstra bredt brændkammer, som betyder at der kan bruges store brændestykker.

Lågerne er udstyret med store glasruder, som giver et flot udsyn til ilden. Morsø’s forbrændingssystem med rudeskyl sikrer, at glasset altid er rent ved korrekt fyring.

Ovnen er udstyret med rysterist, askehylde og askeskuffe, som gør det nemt at fjerne aske og rengøre ovnen. Ovnen er velegnet til både træ og briketter, og ved effektiv fyring kan den opvarme op til 120 m2 boligareal.

Teknisk information
Drifteffekt4-8 kw
Opvarmer60-120 m2
Højde805 mm
Bredde570 mm
Dybde490 mm
Brændelængde40 cm

Morsø Indsatse

Morsø 5660

Morsø 5660 indsats er avanceret pejseindsats, som lever fuldstændig op til vores håndværksmæssige traditioner. Designet er stramt, moderne og stilrent, imens støbejernets rå og levende struktur giver indsatsen en rustik fremtoning.

Vores innovative indsats har et avanceret forbrændingssystem med tilførsel af tertiær luft, så ovnen lever op til de strengeste, moderne krav til miljørigtig fyring.

Pejsen har et ekstra stort brændkammer, der kan rumme brændestykker på op til 50 cm – til de kolde vinteraftener

Teknisk information
Drifteffekt4-8 kw
Opvarmer60-120 m2
Højde586 mm
Bredde770 mm
Dybde436 mm
Brændelængde50 cm

Morsø S80-90

Smuk pejs med fladskærmseffekt Den er indbygget, den er kæmpestor, og så ligner pejsen mest af alt et eksklusivt fladskærms tv. Designnyheden S80 er et nyt bud på en pejseindsats, der effektivt spreder varme og hygge i boligen.

Med et firkantet formsprog i kulsort glas og mål, der slår alle andre indbyggede pejseindsatser af banen, bliver Morsø S80 uden tvivl en eftertragtet nyhed hos landets boligejere. Hængslerne er diskret skjulte i ovnens design, mens en stor, sodfri glaslåge sørger for smuk og uforstyrret kig til flammerne. Pejsen fremstår som et eksklusivt og hypermoderne stykke kunst, der sætter væggen i flammer og indtager indretningen med manér.

Morsø Pejse er med funktionaliteten i top. Selvom den nye stålovn er flot og flad på væggen, er der ikke gået på kompromis med den kendte Morsø-kvalitet. S80 er svanemærket og fungerer med den senest udviklede forbrændingsteknik. Det betyder for eksempel, at ovnen selv tilfører luft i brændkammeret, og alle gasser afbrændes.

Det lukkede ildsted tager ekstra store brændestykker, mens et slankt håndtag i rustfrit stål giver et godt tag i lågen. Håndtaget er et såkaldt koldt greb, der sikrer, at ingen brænder fingrene, når ovnen skal forsynes med nyt træ.

Teknisk information
Drifteffekt3-9 kw
Opvarmer45 -135 m2
Højde564 mm
Bredde892 mm
Dybde450 mm
Brændelængde67 cm

Tilbehør

Askespand

15 L. rummelig askespand med låg, som også kan bruges til optændingsbrænde, optændingsposer, tændstikker, osv.

Børnegitter

3-fløjet sammenklappeligt gitter i sortlakeret stål med vægbeslag. Børnegitteret stilles foran brændeovnen, for at hindre mindre børn i at komme for tæt på. 

Teknisk information
H x B x D:70 x 110 x 110 cm.

Brændebærer

En elegant kanvas brændebærer med Morsø logo.

Brændespand

Brændespand i enkelt design, der er lakeret med matsort strukturlak, med et lille Morsø logo præget på siden.

Teknisk information
Lille spand
H x Ø:32 x 40 cm
Stor spand
H x Ø:34 x 45 cm

Classic Pejesæt

Classic pejsesæt i tre dele med holder på støbejernsfod og støbejernsegern på toppen.

Complete pejesæt

Morsø Complete pejsesættet er designet af Morsø egen chefarkitekt Karsten Aagaard. Det er et stilrent pejsesæt i en enkel formgivning, der er let at indpasse i ethvert hjem, og passer til en Morsø brændeovn.

De tre stykker pejseværktøj er elegant gemt af vejen bag en låge med den geniale detalje, at den kan højre- eller venstre-hænges. Værktøjet er udført i kvalitetsmaterialer med lækre gummigreb – der gør dem gode at arbejde med. H: 40 x B: 20 x D: 10,7 cm.

SÅ fin brændekurv, passer til de fleste hjem.

Fugtmåler

Sikre dig en effektiv forbrænding ved korrekt fugtighed i træet.Fugtighedsmåleren er specielt egnet til måling af fugtighed i kløvet brænde. Instrumentet er let at anvende og har et brugervenligt design.

Kedler

Dekorative støbejerns kedler
Morsøs støbejernskedler findes i 2 størrelser henholdsvis 2,0 l og 4,5 l. Kedlerne er lavet af emaljeret støbejern og er velegnede som vandfordamperer og som dekoration på ovnen.

Loop brændeholder

Morsø Loop Brændeholder fremstår som en minimalistisk skulptur, der forener moderne, stilrent design med optimal funktionalitet. I brændeholderen kan brændestykkerne stables fint og ret idyllisk. Håndtaget er af blødt formstærkt gummi, der sikrer en god komfort, når den bæres.
Til holderen hører ligeledes en gummibakke, der opfanger bark og støv.

Loop pejsesæt

Til serien hører Loop pejsesættet, der kombinerer udsøgt formgivning og et spændende materialevalg. Det væghængte pejsesæt er ligeledes skab af formstærkt gummi, dette sikre optimal funktionalitet.

Pejsesættet består af 3 ergonomiske dele:
– Ildrager med blødt gummihåndtag.
– Gummibørste
– Gummifejebakke

Morsø fejebakke og kost

Morsøs nye tilbehør ”Fejebakke og Kost” er designet af Morsøs egen chefarkitekt Karsten Aagaard. Det er lykkedes at skabe et praktisk og enkelt sæt værktøj, der er nemt at tage frem og anvende, når det er nødvendigt at rydde op efter fyring.

Den lille kost kan som en fiks detalje fint placeres i fejebladets bund, og sættet vil således være hurtigt tilgængeligt fra brændekurven. Sættet kan selvfølgelig også lægges i Morsø-ovnens skuffe. Fejebakken er udført med ergonomisk udformet håndtag i gummimateriale, der sikrer et fast greb, og kostens fine naturhår sørger for effektiv fejning. Sættet for enhver brændeovnsejer, og specielt ejere af en Morsø brændeovn.

Morsø trivet

Triveten medvirker til at temperaturen på vandet i kedlen ikke bliver for høj. Kan også bruges som dekorativ bordskåner. Lavet i støbejern og fås med enten Morsøs velkendte egernmotiv fra 1930’erne eller Morsøs originale bomærke fra 1800-tallet. Et god tilføjelse til din Morsø brændeovn.

Pejesehandske

Praktisk beskyttelseshandske i kraftigt læder. Fås til både højre og venstre hånd.

Røggastermometer

Med et røggastermometer på røgrøret er det muligt at se, om forbrændingen er optimal. En optimal forbrænding sikrer, at du sparer på dit forbrug af træ og undgår sodaflejringer på både glas og røgrør.
Termometeret installeres let på røgrøret med den indbyggede magnet.